Zenmeditatie

Wij bieden je dagelijks middels onze lessen Zenmeditatie de mogelijkheid om je geest te 'unwinden'. Het 'aapdenken' stopt te zetten en in alle rust en kalmte kennis met je geest te maken. Want een volle agenda vraagt om een lege geest...

Tijdens onze Zenmeditatielessen leer je de basisprincipes van zittende meditatie op een down-to-earth manier. Met of zonder ervaring, je bent van harte welkom mee te doen aan de rustgevende meditatielessen. Het lesprogramma bestaat uit verschillende zitmeditaties, waarbij je o.a. aanwijzingen en enkele theoretische basisprincipes aangereikt krijgt ten aanzien het aanleren van een juiste zithouding voor het mediteren. De lessen beslaan een ontspannen en gevarieerd programma, geschikt voor zowel beginners als gevorderden. 

Regelmatige beoefening van Zenmeditatie leert je te ontspannen en je denken en je emoties tot rust te brengen. Centraal in de Zenmeditatie is de oefening in het aandachtig-zijn. Zen is ontspannen, Zen is waarnemen. Het klinkt zo bedrieglijk eenvoudig, maar het blijkt in de hectiek van het hedendaagse bestaan moeilijk in praktijk te brengen. Vanuit een ontspannen en alerte zithouding leer je – ook in de hectiek – meer plezier en bevrediging te vinden in wat je doet.

Vanwege de praktische aard van de meditatie kan Zen door iedereen worden beoefend, ongeacht fysieke beperkingen of levensbeschouwelijke achtergrond.

Het geleerde kun je thuis zelf verder beoefenen en tot inspirerend onderdeel van je leven maken.

Kom gerust eens langs voor een vrijblijvende kennismakingsles.