Tienweekse introductiecursus T'ai Chi in Heerenveen

14 Sep 2017

HEERENVEEN – Tijdens de introductiecursus T’ai Chi die Sportclub F en F The Inner Way vanaf donderdag 14 september verzorgt in De Spil, Schoterplein 49, leg je een eerste fundament voor T’ai Chi beoefening. Diverse aspecten/principes van de Yangshi 43 vorm in combinatie met specifieke rek- en strekoefeningen worden belicht in tien wekelijkse lessen van 60 minuten.

Ook voor mensen met al enige T’ai Chi ervaring is deze cursus een extra verdieping. Je krijgt inzicht in vele principes en toepassingen van T’ai Chi.  T’ai Chi kenmerkt zich door langzame, vloeiende, zachte bewegingen. De bedoeling is om zo ontspannen mogelijk te bewegen maar niet slap. De geest hoort kalm te zijn zodat de intellectuele en psychische belasting kan verdwijnen. Het doel is bewust te zijn van ons lichaam. Op die manier leren we ons lichaam kennen om ons vervolgens te verlossen van de spanningen van het dagelijks leven. Naarmate die spanning afneemt, maken we onze geest helder en het lichaam gevoeliger. De harmonisatie van lichaam en geest is het begin van een eindeloos leerproces naar een gebalanceerd bestaan.

De lessen vinden plaats op donderdagavond in MFA De Spil aan het Schoteplein 49 in Heerenveen. Voorafgaand aanmelden is noodzakelijk en kan via info@sportclubfenf.nl of telefoonnummer 0515-432030. Het inschrijfformulier kunt u ook hieronder downloaden.